Nesmažte si v Údolí smrti vajíčka, prosí správci parku

Washington - Americký Národní park Údolí smrti vyzval turisty, aby se nesnažili vyzkoušet pověstnou schopnost nejteplejšího místa na Zemi tím, že budou smažit vajíčka přímo na zemi. Parku tím přidělávají problémy s narůstajícím množstvím odpadků.

„To, že jeden z našich zaměstnanců natočil a na internet vložil video, na němž smaží na pánvi v Údolí smrti vejce, mělo demonstrovat, jak horko tam může být. Doporučujeme vám, abyste - pokud to chcete zkusit - použili pánev nebo alobal a odpadky odpovídajícím způsobem uklidili,“ napsal park na svých stránkách na Facebooku.

V Údolí smrti, které leží v Kalifornii a Nevadě, byla v roce 1913 naměřena nejvyšší absolutní teplota vzduchu na Zemi: 56,7 stupně Celsia.

„Údržbáři Národního parku Údolí smrti mají plné ruce práce s uklízením vajec rozklepnutých přímo na chodník, stejně jako s obaly od vajíček a skořápkami poházenými po parkovišti. Tohle je Národní park. Prosím, odpadky hoďte do košů nebo popelnic a neklepejte vejce na chodníky,“ končí apel správy parku.