Berlusconiho kumpáni obviněni z kuplířství, soud je poslal za mříže

Milán – Za kuplířství při bujarých večírcích byla dnes odsouzena trojice spolupracovníků italského expremiéra Silvia Berlusconiho. Byly jim uděleny tresty vězení v délce pět až sedm let. Původně sedm let za mřížemi hrozilo všem třem lidem za to, že na politikovy proslulé večírky obstarávali prostitutky. Tribunál zároveň požádal o prošetření Berlusconiho a jeho výpovědi během tohoto procesu.Podezřívá ho totiž ze lži.

Umělecký agent Lele Mora a novinář Emilio Fede dostali každý sedm let. Bývalá regionální politička, tanečnice a Berlusconiho dentistka Nicole Minettiová má jít za mříže na pět let. Všichni se ale nejspíš odvolají. Ti všichni se podle obžaloby podíleli na vyhledávání, najímání a „dodávce“ placených společnic a prostitutek na Berlusconiho večírky.

Soud s dvojicí Berlusconiho spolupracovníků a jednou jeho spolupracovnicí začal v roce 2011 a italská média mu přezdívají Rubygate II. Zkoumal totiž tytéž události.

Případ souvisí s Berlusconiho kauzou zvanou Rubygate, kvůli níž je mediální magnát odsouzen za sex s nezletilou a za zneužití svých pravomocí k sedmi letům vězení a doživotnímu zákazu výkonu veřejné funkce. Politik se ale proti rozsudku odvolal.     

Telefonát Vědunky Lunardi (zdroj: ČT24)