Clevelandská policie obvinila Madisona z vražd žen, další oběti nenašla

Cleveland (USA) - Ze tří únosů a vražd obvinila americká justice pětatřicetiletého Michaela Madisona z Clevelandu. Ten byl už dříve trestaný za pokus o znásilnění. Těla tří Afroameričanek se našla během víkendu na různých místech v odpadkových pytlích. Dvě z nich se stále nepodařilo identifikovat, experti proto žádají o pomoc veřejnost. Ženy byly mrtvé asi deset dní.

Po prohledání 40 opuštěných domů a dalších míst ukončila policie pátrání po tělech případných dalších obětí. Muž se podle agentury AP prý inspiroval bývalým příslušníkem námořní pěchoty Anthonym Sowellem, kterému soud v roce 2011 uložil za zavraždění jedenácti žen trest smrti.

Nyní nalezené mrtvé ženy zemřely v posledních šesti až deseti dnech. V pátek policie nalezla první z nich v jedné z clevelandských garáží, zbývající dvě pak v sobotu. Jedno z těl bylo na zahradě a druhé ve sklepě prázdného domu. Místa, kde policie mrtvé ženy objevila, byla od sebe vzdálena 90 až 180 metrů. 

Prozatím byla identifikována jen jedna z mrtvých žen, 38letá Angela Deskinsová. Na identifikaci dalších dvou těl úřady intenzivně pracují.

Policie prozatím příčinu smrti neoznámila. Úřad koronera uvedl, že těla byla ve „stádiu pokročilého rozkladu“. „Z tohoto důvodu bude identifikace a stanovení konečné příčiny smrti trvat několik dní,“ uvedl úřad.

Tři ženy z Clevelandu zavraždil sexuální deviant (zdroj: ČT24)

Madison byl podle místních problémový soused. Po nálezu tří mrtvých těl se policii ozývají další ženy, které deviant nalákal do svého domu, ale jim se podařilo utéct. „Byli jsme přátelé, nikdy jsem se ho nebála. Nikdy mi k tomu vlastně nedal ani důvod. Byl trochu prudký, občas ho něco naštvalo a potřeboval si popovídat. Řekla jsem mu, že za mnou může přijít kdykoliv. Občas se stavil na návštěvu, na moje děti někdy zakřičel, ale nic vážného,“ vypověděla jedna z jeho sousedek.