Cannes rájem lupičů? Tentokrát vykradli drahé hodinářství

Cannes (Francie) - Dvojice neznámých pachatelů dopoledne vykradla luxusní hodinářství Kronometry v jihofrancouzském Cannes. Maskovaní muži vyzbrojeni granátem a střelnou zbraní odnesli z obchodu na hlavní třídě Croisette desítky cenných hodinek. Při únorovém loupežném přepadení téhož obchodu naproti festivalovému paláci, kde se koná každoroční proslulý mezinárodní filmový festival, si lupiči odnesli 150 hodinek za milion eur (25,8 milionu Kč).

Jak upřesnil zpravodaj ČT Petr Zavadil, k dnešní loupeži došlo krátce po otevření obchodu kolem půl jedenácté dopoledne. První pachatel na sobě měl klobouk a tmavé brýle a byl vyzbrojen granátem, druhý měl pistoli. Donutili personál, aby jim vydal hodinky, a bez jediného výstřelu s lupem utekli. Podle prvních zpráv si odnesli asi 40 luxusních hodinek, způsobená škoda se odhaduje na milion eur.

Francouzská policie přitom stále ještě řeší nedělní loupež ve zdejším hotelu Carlton, kde se konala výstava cenností. Maskovaný muž tu odcizil šperky v rekordní hodnotě 103 milionů eur (2,7 miliardy Kč) a podle francouzských médií o největší podobnou krádež v dějinách světa. V Cannes se kradlo i při letošním květnovém filmovém festivalu.

Zlatníci a další majitelé obchodů s luxusním zbožím v tomto jihofrancouzském letovisku se začali obávat, aby se město nestalo vysněnou destinací pro zloděje.

Nad vlnou loupeží nekroutí hlavou jen místní obyvatelé. „Lidé požadují ochranu a podle mě ji dostávají. Máme jedinečný kamerový systém, určitě nejlepší ve Francii. Jednu bezpečnostní kameru na 212 obyvatel,“ říká starosta Cannes Bernard Brochand. Přesto policie zatím nemá žádné stopy.

Vydáno pod