Tyran Castro dostal doživotí. Začíná ti peklo, řekla mu oběť

Cleveland – Ariel Castro byl dnes odsouzen k doživotí za únos, týrání a znásilňování tří žen. Ty držel ve sklepě svého domu v Clevelandu přes deset let. K činům se Castro přiznal, čímž se vyhnul trestu smrti. Michelle Knightová, jedna z žen, kterou věznil, dnes u soudu vypovídala. Tyranovi přímo v soudní síni řekla: „Já jsem strávila v pekle 11 let, teď začíná peklo tobě.“ Na svobodu se všechny tři ženy dostaly letos v květnu.

Michelle Knigtovou unesl Ariel Castro jako první, bylo to v srpnu 2002. Dalších jedenáct let strávila žena ve sklepě Castrova domu. Postupně k ní přibily ještě další dvě vězenkyně – Amanda Berryová a Gina DeJesusová. Ty po hrůzných letech, kdy je Castro v zajetí trápil hlady, bil a pravidelně znásilňoval, odmítly u soudu osobně vystoupit. Michelle Knightová se ale dnes v soudní síni objevila tyranovi tváří v tvář. 

Knightová popisovala, jak Castro každou neděli chodil do kostela, aby se pak vrátil do svého domu, kde všechny tři ženy mučil. „Strávila jsem 11 let v pekle. Teď začíná peklo tobě. Budeš žít v pekle věčnost,“ řekla Castrovi. 

Michelle Knightovou unesl Castro, když jí bylo 21 let. Dívka už tehdy měla za sebou pohnutý život. V pubertě ji znásilnili, Michelle potom porodila dítě. Tyran Castro ji pak v roce 2002 nalákal do svého domu pod záminkou, že tam má pro jejího syna štěně.

Michelle znásilňoval, stejně jako další dvě ženy. Amanda Berryová dokonce v zajetí porodila dceru. Když se miminko narodilo, nedýchalo. Castro tehdy vězenkyním řekl, že pokud dítě zemře, zabije je. Michelle tehdy holčičku zachránila, podařilo se jí ji oživit. Sama byla přitom s tyranem několikrát těhotná. Potratila ale, když ji trápil hlady, bil ji a nutil ji cvičit. I proto byl Castro uznán vinným z vraždy.

Amanda Berryová, Gina DeJesusová a Michelle Knightová
Zdroj: ČT24

Castro minulý týden přistoupil na dohodu s prokuraturou a přiznal vinu, vyhnul se tak trestu smrti. Dostal proto doživotí, a to bez možnosti podmínečného propuštění. Soudce jej dnes uznal vinným v 937 bodech obžaloby. Kromě doživotí dostal ještě symbolický trest 1 000 let vězení navíc.  

Castro vysvětloval dnes u soudu své skutky tím, že je závislý na sexu. „Nejsem monstrum, jsem nemocný… Jsem závislý na pornografii,“ prohlásil. Uznal, že jeho činy byly špatné, prohlásil však, že není násilník a ženy k sexu nijak nenutil. „Nebil jsem je, nemučil jsem je, jak se pokoušejí tvrdit.“ Na úvod jednání se ovšem Castro obětem i své rodině omluvil.  

Jeho činy vyšly najevo, když se začátkem května podařilo Amandě Berryové s pomocí souseda utéct, žena pak zavolala na tísňovou linku. Dva dny poté byl Castro zatčen.

Jak ubíhal čas v kauze Ariela Castra?

Castro dostal doživotí (zdroj: ČT24)