Skippy, anděl strážný – chlapce v buši zachránil klokan

Canberra – Neuvěřitelný příběh téměř jako z pohádky se stal v Austrálii. Sedmiletý chlapec se ztratil rodičům, když byli na rodinném pikniku v buši. Chlapec se nakonec druhý den našel. Noc v divočině, kdy klesly teploty na pouhých 6 stupňů, přitom přečkal bez újmy. Všechny pak malý Simon Kruger šokoval, když vyprávěl, co se mu vlastně stalo. Zahříval ho prý klokan.

Malý Simon vyrazil spolu s rodiči a čtyřletým bratrem Zacem do rezervace Deep Creek, aby si tady udělali piknik. Jenže rodinný výlet se nakonec proměnil v drama s pohádkovým koncem. Rodiče na chvíli nedávali na Simona pozor, chlapec chtěl natrhat mamince květiny, jenže se čím dál víc vzdaloval od místa, kde tábořili. Nakonec byl ten tam. 

Simon nebyl k nalezení, s blížící se nocí proto rodiče povolali i záchranáře. Chlapce hledalo na 40 lidí a dva vrtulníky. Simon měl na sobě jenom fleecovou mikinu a turistické kalhoty. V noci přitom klesly teploty na pouhých 6 stupňů. Chlapce se podařilo najít až za 24 hodin, a to pouhých 500 metrů od místa, kde se ztratil. Kromě drobnějších šrámů byl přitom v naprostém pořádku. 

První slova, která sedmiletý chlapec řekl svému otci poté, co ho záchranáři našli, byla: „Táto, jsem v pořádku, spal jsem pod stromem, byli tam se mnou klokani.“ Jeden z nich se dokonce přiblížil přímo k chlapci, jedl prý květiny, které Simon natrhal pro maminku.

Klokan i Simon nakonec společně usnuli pod stromem. „Myslím, že toho klokana poslal bůh, aby ho zahříval,“ řekl šťastný otec Etienne Kruger. Maminka Linda přitakává: „Byl to zázrak, když jsem si čichla k jeho mikině, skutečně jsem cítila klokana.“

Vydáno pod