Oprah lže. K žádnému rasismu nedošlo, tvrdí švýcarská prodavačka

Curych – Slavná americká moderátorka prý nemluví pravdu o incidentu, ke kterému mělo dojít v červenci v jednom z luxusních curyšských butiků. Oprah minulý týden obvinila prodavačku z rasismu - prý jí odmítla ukázat kabelku s tvrzením, že je pro tuto černošskou celebritu moc drahá. Prodavačka ale tvrdí, že Oprah si všechno vymyslela a udělala jí ze života peklo.

„Není to pravda. Vždyť je to absurdní. V životě bych zákazníkovi něco takového neřekla. Skutečně ne. Dobré vychování a zdvořilost jsou v tomhle oboru alfou a omegou. Nechápu, proč mě z něčeho takového obvinila. Je tak mocná, zatímco já jsem jenom prodavačka,“ řekla žena novinám SonntagsBlick.

Oprah přijela v červenci do Švýcarska kvůli svatbě Tiny Turnerové. „Kdyby k něčemu takovému došlo – proč by to neřekla hned druhý den na svatbě mému šéfovi? Byl tam totiž taky. Nerozumím tomu,“ dodává prodavačka.

Curyšský butik, ve kterém prý odmítli Oprah obsloužit
Zdroj: imago stock&people/ČTK

Žena prý nevěděla, kdo její zákaznice ve skutečnosti je. „Ale stejně by to pro mě neznamenalo žádný rozdíl. Ke všem zákazníkům se chováme s naprosto stejným respektem a staráme se o ně úplně stejně.“

„Když mě někdo požádá, abych mu ukázala kabelku, prostě to udělám. Je to totiž potenciální kupec. A mojí prací je prodávat. Jsem pyšná, když prodám nějaký pěkný kousek. Znamená to, že jsem ve své práci dobrá,“ říká žena, která v luxusním obchodě pracuje pět let.

Zhruba polovina zdejší klientely je ze zahraničí. Kabelky stojící kolem 25 000 liber si zde někdo koupí jenom párkrát do roka. „Mluvila jsem s ní anglicky. Moje angličtina je dobrá, ale bohužel ne skvělá,“ hledá prodavačka možnou příčinu špatného pochopení konverzace ze strany Oprah. „Chtěla bych se omluvit a říct, že to bylo jenom jedno velké nedorozumění. Skutečně jsem nijak nechtěla paní Winfreyovou napadnout. Doufám, že tahle noční můra už brzo skončí.“

Vydáno pod