Podezřelému z vraždy Češky v Indii byla prodloužena vazba

Dillí - Podezřelému muži v případu vraždy Češky v indickém státě Góa byla s platností od dnešního dne prodloužena policejní vazba o pět dní. Podle místní policie český občan nespolupracuje s vyšetřovateli, kteří si stále nejsou jisti motivem brutálního činu, informoval na svém serveru list The Times of India. Policisté již dříve oznámili, že muže považují za vraha.

„Ten případ je veden jako vražda. V policejní zprávě se konstatuje, že Češka byla zavražděna neznámou osobou. Policie obvinila jejího partnera z trestného činu, který ale není dále klasifikován,“ řekla mluvčí českého ministerstva zahraničí Johana Grohová.

Tělo české turistky našla policie minulou středu v penzionu na pláži ve městě Kalangut ve státě Goa. Mladíka, který bydlel s dívkou na pokoji, policie nalezla v několik kilometrů vzdálené vesnici, údajně byl v bezvědomí a zraněný. Policii tvrdil, že ho unesli. Později ale sám přiznal, že si to vymyslel, aby se zbavil podezření, a k útoku na ženu se sám přiznal. Podle českého konzulátu muži hrozí v Indii za vraždu doživotí. Česká republika nemá s Indií uzavřenou dohodu o vydávání občanů.

Žena měla na těle celkem devatenáct ran, smrtelné bylo bodnutí nožem do krku. Podle zranění navíc prý před smrtí prudce hlavou narazila na zeď. Sexuální útok prokázán nebyl, ale s konečným závěrem lékaři čekají na výsledek laboratorních analýz.

Příbuzní zadržovaného Čecha a kamarádi zavražděné dívky i jejího přítele jsou přesvědčeni, že mladík čin nespáchal. Rodina podezřelého údajně najala pro případ jednoho z nejlepších místních právníků a přátelé pořádají kvůli zaplacení právníka finanční sbírku. „Za zadržovaným už dorazila jeho sestra, která se snaží zabránit nekalým praktikám místní policie a uvést věci na pravou míru,“ uvedla na internetu jedna z kamarádek. Také list The Times of India v dnešním článku zmiňuje, že podezřelého přijela podpořit jeho sestra, která prý dosud meditovala v hinduistickém ašramu na severu Indie.

Telefonát Johany Grohové (zdroj: ČT24)
Vydáno pod