William poprvé promluvil o synovi: George je rošťák. Stejně jako můj bratr

Londýn - Britský princ William se poprvé od narození svého syna rozpovídal o rodičovství a hlavně o budoucím následníkovi trůnu, princi Georgeovi. V rozhovoru pro americkou CNN označil svého syna, který se narodil 22. července, za malého „rošťáka“. Pyšně popisoval, jak se z jeho synka už teď stává osobnost. Se smíchem si ale zároveň postěžoval, že on sám se příliš nevyspí, takže už se těší zpět do práce pilota záchranné služby na ostrově Anglesey na severu země, kde to dožene.

Od narození malého prince uplynuly už čtyři týdny. „Je to trošku darebák… stejně jako můj mladší bratr,“ vyprávěl rozesmátý William televiznímu štábu. Na rodičovství je prý zatím nejhorší to, že se příliš nevyspí. Přiznává ale, že Catherine je kvůli Georgovi vzhůru mnohem častěji. „Už se těším zpátky do práce. Aspoň se trošku vyspím,“ doufá William.

V rozhovoru pro CNN princ také popsal vzrušující pocity, když spolu s Kate ukázali George poprvé veřejnosti. Stalo se tak jen den po porodu na schodišti nemocnice v Paddingtonu. „Byli jsme šťastní, že můžeme George ukázat všem, kdo ho chtějí vidět. Zdál se nám – jako všem rodičům – nejkrásnější na světě.“

Pyšný tatínek se dokonce pochlubil tím, že měnil Georgovi úplně první plínku: „Všechny porodní asistentky mě povzbuzovaly, tak jsem nemohl couvnout.“

„Catherine a malý George jsou teď pro mě prioritou. A taky Lupo,“ nezapomněl William na kokršpaněla, kterého si s Kate pořídili po svatbě.

William poskytl první "rodičovské" interview americké CNN
Zdroj: ČT24

Chůvy nepotřebujeme…

William a Kate se chtějí o malého George starat co nejvíc sami. Nebudou mít armádu chův, jak to bylo dosud v královské rodině zvykem. „Chceme být co nejnezávislejší. Stejně to vidí i Catherine nebo Harry. Vyrůstali jsme jinak než dřívější generace. Cokoliv budu moci udělat sám, rád udělám.“

A to se ukázalo už při odjezdu novopečených rodičů z nemocnice. William si manželku a syna odvezl osobně, dokonce v autě bez chybičky umístil autosedačku s miminkem. „Nedělal jsem to poprvé. Musel jsem trénovat. Děsil jsem se, že mi vypadne nebo dveře nepůjdou zavřít,“ přiznal princ.

Hned po návratu z porodnice odjeli královští rodiče na venkovské sídlo vévodkyniných rodičů, aby aspoň trochu unikli ohromnému zájmu veřejnosti. William si vzal v práci dvoutýdenní rodičovské volno. Do kokpitu záchranářského vrtulníku se vrátil 7. srpna a minulý týden za ním na ostrov Anglesey ve Walesu dorazila i Kate s miminkem.

Ke královským povinnostem se Kate vrátí prakticky hned po konci šestinedělí – 12. září doprovodí svého chotě na akci charitativní organizace, kterou princ podporuje.

Reportáž Hany Scharffové (zdroj: ČT24)