Assange kandiduje do Senátu s parodií Farnhamova hitu

Londýn – Parodií na hudební klip svého krajana Johna Farnhama z roku 1986 se rozhodl vstoupit do volební kampaně v rodné Austrálii Julian Assange. Spoluzakladatel serveru WikiLeaks se ve volbách uchází o místo poslance australského Senátu.

Video vzniklo na ekvádorském velvyslanectví v Londýně, kde Assange v současné době pobývá ve snaze vyhnout se vydání do Švédska. Assange kandiduje ve volbách v australském státě Viktorie a také jeho nově založená politická strana se jmenuje WikiLeaks.

Assange si v klipu zazpíval Farnhamův popový hit You're the Voice, slova ale pozměnil tak, aby sdělovala poselství serveru WikiLeaks. Nahrávka byla zveřejněna v pondělí na australské webové stránce zaměřující se na politickou satiru Juice Rap News.

Video také zesměšňuje nejznámější osobnosti australské politické scény - stávajícího premiéra Kevina Rudda, jeho předchůdkyni a sokyni v Australské labouristické straně Julii Gillardovou a opozičního šéfa Tonyho Abbotta, který v poslední době proslul řadou nepodařených výroků.

Vydáno pod