Kdež ukřižovali ho, a s ním jiné dva (Jan 19,18)

Asunción - Netradiční formu protestu proti svému propuštění z práce zvolila skupina osmi paraguayských řidičů autobusů: Nechali se před třemi týdny přbít na kříž. Společnost Vanguardia už část z nich znovu zaměstnala a dalším nabízí odstupné, ale skupina požaduje návrat všech. Podle lékařů se zdraví ukřižovaných začíná zhoršovat, manželky autobusáků ze solidarity k nim drží hladovku, jedna z žen se nechala rovněž ukřižovat.

„Chtěla bych vyzvat prezidenta republiky, aby se přijel podívat, v jak nelidských podmínkách žijeme. Dnes jsem se připojila já, zítra to může být další máma od dětí, pozítří další. Musíme bránit svá práva,“ říká manželka jednoho z protestujících Mari Candiová.

Muži se nechali ukřižovat před 20 dny. Jeden z protestujících řidičů a odborový předák Juan Villalba tvrdí, že dostali výpověď od autobusového dopravce Vanguardia poté, co požádali o proplacení přesčasů, zdravotního pojištění a příspěvků na důchod. Kříže, na kterých jsou propuštění řidiči přibiti za ruce, leží na zemi ve městě severně od Asunciónu.

  • Protest paraguayských řidičů autobusů zdroj: ČT24
  • Protest paraguayských řidičů autobusů zdroj: ČT24