Diana vyrazila na lov mexických řidičů autobusů

Ciudad Juarez - Mexická policie hledá vražedkyni řidičů autobusů. Podle vyšetřovatelů se mstí za to, že právě šoféři často po večerech obtěžují a znásilňují své pasažérky. Po podezřelé pátrají policisté na linkách poblíž města Ciudad Juarez, kde k vraždám došlo. Kontrolami taky chtějí zabránit pasažérům, aby do autobusů nastupovali se zbraněmi.

Padesátiletá mstitelka s blond parukou, která si přezdívá „lovkyně Diana“, se rozhodla vzít spravedlnost do svých rukou. Policie jí přičítá dvě vraždy, které se odehrály podle stejného scénáře: snědá blondýna nastoupila do autobusu, vytáhla pistoli, střelila řidiče do hlavy a utekla. 

„Našli jsme souvislosti mezi oběma zločiny, stejný čas, způsob i zbraň. Všechno je pro podezřelou typické. Pracujeme na jejím zatčení,“ ujišťuje mluvčí státního zástupce Juan Morales.

Řidiči mají strach…

Podle prohlášení zaslaného médiím chce Diana upozornit na násilí na ženách. V okolí města Ciudad Juarez jich od devadesátých let zemřely tisícovky. Po dalších se slehla zem. Aktivisté se sice bouří, násilná cesta ale podle nich není řešením. „Nevytvářejme víc násilí, protože větší násilí nám větší spravedlnost nepřinese,“ upozorňuje aktivistka proti násilí na ženách Cecilia Espinosa.

Samotní řidiči se brání tím, že se žádný z nich nikdy před soud nedostal. A strach je podle nich v okolí na denním pořádku. „Bojíme se. Řidiči i cestující. Stejně jako celý svět. Ano, ten strach tu je,“ přiznává řidič autobusu.

Ciudad Juarez u hranic se Spojenými státy patří kvůli kriminalitě spojené s pouličními gangy a drogovými pašeráky k nejnebezpečnějším místům světa. Jen za poslední čtyři roky zde zemřely kvůli drogovým válkám tři tisíce lidí.

Lovkyně Diana střílí řidiče autobusů (zdroj: ČT24)
Vydáno pod