Kim má dceru, prozradil basketbalista Rodman

Soul – Severní Korea si připomíná 65 let od založení státu. A jak to vypadá, jediná komunistická dynastie na světě má již svou následnici. Bývalý americký basketbalista Dennis Rodman, který byl minulý týden v KLDR u Kim Čong-una na návštěvě, prozradil, že severokorejský vůdce má dceru. Potvrdil tak dřívější spekulace o tom, že Kim Čong-unovi se narodil potomek.

V KLDR oslavovali výročí založení státu. Slavnosti se zúčastnily desítky tisíc lidí. Vojenskou přehlídku na náměstí v Pchjonchjangu sledoval komunistický vůdce Kim Čong Un. Jeho země s jižním sousedem nedávno opět obnovila rozhovory. Washington dál tlačí na jaderné odzbrojení KLDR. Severokorejský režim ale na mezinárodním poli brání Čína. 

Kim je dobrý táta 

A zatímco v KLDR slavili, vyšlo na světlo Kimovo malé tajemství. Basketbalista Rodman prozradil, že severokorejský vůdce má dceru. Před časem se spekulovalo, že je Kimova manželka těhotná. Přispěla k tomu fotografie, na které má Kimova choť bříško. O několik týdnů později ho na dalších snímcích už neměla. 

KLDR ovšem žádné oficiální zprávy o narození následníka dynastie nevydala. 

Rodman, který už letos navštívil Severní Koreu dvakrát a Kim Čong-una označuje za svého přítele, řekl britskému listu The Guardian, že si směl dítě podržet v náručí. „Držel jsem malou Ču-e a taky mluvil s paní Ri (manželka Kim Čong-una). Kim je dobrý táta a má krásnou rodinu,“ řekl Rodman. 

S ohledem na tradiční povahu severokorejské společnosti je ovšem nepravděpodobné, že by Ču-e sama vládla jako nástupkyně svého otce, byť některé ženy z Kimova příbuzenstva včetně jeho tety zastávají klíčové vládní pozice.