Vrah mladé Češky dostal v Kostarice 25 let

San José - Jednadvacetiletý Brit Alfred Mills Saunders byl dnes v Kostarice odsouzen k 25 letům vězení za vraždu 22leté Češky z prosince roku 2011. Žena byla ubodána ve svém stanu poblíž kostaricko-nikaragujské hranice. Po osmnácti měsících vazby se letos v červnu Saunders k vraždě přiznal. Vrah si odpyká trest ve věznici s nejpřísnější ostrahou.

Odsouzený 15 bodnými ranami mladou ženu usmrtil na ekofarmě poblíž města Finca La Libertad nedaleko hranic s Nikaraguou. Syn renomovaného britského profesora je podle vyšetřovatelů duševně nemocný a v minulosti spáchal několik trestných činů včetně sexuálně motivovaného útoku. Dřívější britská dobrozdání ale podle kostarického soudu potvrzují, že je za své činy odpovědný.

Saunderse nechal na usedlosti přespat její majitel, kterému se zželelo mladíka bez téměř jakéhokoli vybavení, a tak mu půjčil svůj stan. Podle svědků na farmě Saunders obtěžoval několik žen, než se vrhl na Češku, která podle svých přátel přijela ze studií v Miami provádět do oblasti výzkum. Brita zadržela zkrvaveného po činu tříčlenná britská rodina, která na místě také nocovala a která krátce předtím zaslechla výkřiky.