V Nice se zase kradlo. Zlatník lupiče zastřelil

Paříž – Série ozbrojených loupeží ve Francii nebere konce. Poslední případ se odehrál v Nice, kde dva ozbrojení lupiči okradli zlatníka, který následně jednoho z pachatelů při útěku zastřelil. Podle místních médií skončil ve vězení.

Dva muži vtrhli ráno v centru Nice do zlatnictví La Turquoise, které bylo vykradeno již loni. Pod pohrůžkou násilí pak přiměli obchodníka otevřít trezor. S lupem se následně snažili ujet na skútru. Podle očitých svědků po nich zlatník začal pálit a jednoho trefil. Zhruba dvacetiletý mladík svému zranění krátce nato podlehl. Druhý pachatel s částí lupu uprchl.

Loupežná přepadení jsou ve Francii skoro na denním pořádku

V polovině srpna ozbrojení muži ukradli v Nice v recepci luxusního hotelu Carlton hodinky v hodnotě 20 tisíc eur. Na konci července pak rovněž ozbrojení muži provedli loupež za bílého dne na výstavě diamantů v hotelu Carlton v Cannes na jihu Francie; zmizely šperky v rekordní hodnotě 103 milionů eur. Z obou měst byla hlášena letos další loupežná přepadení luxusních obchodů.

V pondělí lupiči ukradli ze zlatnictví v centru Paříže šperky za dva miliony eur (přes 51 milionů korun). Čtveřice mužů podle policie najela s automobilem do výlohy obchodu na pařížském náměstí Vendôme a pobrala tam šperky a luxusní hodinky. Auto lupiči zapálili a v jiném vozidle ujeli.

Krádež šperků v Cannes
Zdroj: ČTK/AP/Lionel Cironneau