Švýcaři mají svou „lochnesku“. Desítky let chodí lesem

Ženeva – Švýcarská policie pátrá po neznámé osobě, která se přes deset let objevuje v lesích v okolí Maules. Tajemný člověk chodí ve vojenské uniformě, nepromokavém plášti a na tváři nosí starou plynovou masku. Poprvé za celou dobu se ho podařilo vyfotografovat.

Policie chce neznámého muže vypátrat a požádat ho, aby poněkud ubral na svém děsivém zjevu, před kterým už prchlo v hrůze z lesa několik lidí.

Le Loyon, jak se tajemné osobě přezdívá, zřejmě denně prochází v lese stejnou trasu – a to už minimálně deset let. Během té doby ho viděla hrstka místních obyvatel, kteří na setkání nevzpomínají zrovna v dobrém. „Byla deštivá neděle. Měl na sobě čepici, velký plášť a plynovou masku. Netuším, co mu šlo zrovna hlavou, ale bylo to velice nepříjemné. Doufám, že se s ním už nikdy nesetkám,“ popsala svůj zážitek Marianne Descloux, která potkala Le Loyona, když si šla zaběhat.

Další obyvatelé popsali, jak tajemný muž vystrašil jejich děti. Některé ženy už odmítají do lesů chodit. „Rodiny už prostě do lesa nechodí,“ říká místní farmář s tím, že místním obyvatelům nepřipadá osoba Le Loyona ani trochu zábavná.

Pátrání po původu tajemné lesní postavy mělo už několik verzí – od poustevníka připravujícího se na konec světa, psychicky nemocnou ženu, člověka gigantického vzrůstu nebo osobu trpící kožní chorobou.