V Rusku masově vraždila „banda Amazonek“. Vedla ji učitelka

Moskva - Ruská rodina šest let terorizovala lidi v Rostovu na Donu. Na svědomí má podle policie nejméně třicet vražd a nespočet loupeží, napsal Daily Mail. „Gang Amazonek“, jak skupinu pojmenovala ruská média, vedla bývalá učitelka z mateřské školy Inessa Tarverdijevová se svým milencem, zubařem Romanem Podkopajevem. Na zločinech se ale podíleli i její mladé dcery a policista s manželkou. Daily Mail překřtil Inessu a Romana na „vrahy ze střední třídy“. Policistům se podařilo gang rozbít 8. září.

Rodinný gang byl obviněn z banditismu a série vražd. Roman a Inessa akce pečlivě plánovali a také je vykonávali společně se starší dcerou, zatímco policista a jeho žena zametali stopy. Úřady odhadují, že banda spáchala v posledních pěti letech 18 až 30 vražd. Podle policie má na svědomí životy žen, dětí, policistů, protidrogového agenta i důstojníka „sil speciálního určení“.

Policisté bandu rozbili až 8. září, kdy se Roman s dcerou vraceli z loupeže, při které kvůli několika šperkům a lahvím šampaňského zabili manželský pár. Povšimla si jich policejní hlídka a vypukla přestřelka, ve které zahynul zubař i jeden z policistů. Zraněné Viktorii se sice podařilo utéci, ale zakrátko ji policisté zatkli i s matkou a sestrou. Pak se v poutech ocitl i poručík Sergej Sinělnik a jeho manželka.

Bylo to jako chodit do práce, konstatovala vražedkyně

Tarverdijevová policii sdělila, že gang považoval vraždy a loupeže za stejnou činnost, jako když ostatní lidé chodí dennodenně pracovat do kanceláře. Žena přiznala, že policii nenávidí. „Jsem gangster od přírody,“ uvedla. Zabíjení pro ni představovalo způsob, jak si vydělat peníze. Tarverdijevová také policistům předvedla, jak používala zbraň, když vraždila.

Vydáno pod