Castrova smrt asi nebyla sebevražda, ale nehoda při masturbaci

Cleveland (USA) - Únosce tří žen z amerického Clevelandu Ariel Castro možná nespáchal ve vězení sebevraždu oběšením, jak to původně tvrdila vězeňská služba. Zřejmě se náhodou udusil při extrémní autoerotické praktice. Podle dnes zveřejněné zprávy úřadu spravujícího věznice v Ohiu dozorci v době jeho smrti nechodili do cely na pravidelné kontroly a falšovali záznamy.

Když byl Castro objeven mrtev, měl kalhoty stažené ke kotníkům, což podle zprávy ohijského úřadu pro rehabilitaci a nápravu (DRC) naznačuje možnost, že Castro zemřel v důsledku extrémní masturbační praktiky zvané autoerotická asfyxie. Při ní člověk pomocí škrcení či dušení brání okysličování vlastní krve a mozku, čímž dosahuje pocitu sexuálního uspokojení.

Podle zprávy Castro netrpěl sebevražednými sklony a nenechal dopis na rozloučenou, z čehož se dá usuzovat, že se mohl uškrtit neúmyslně v důsledku této nebezpečné praktiky. Sám třiapadesátiletý muž se během soudního procesu označil za nemocného a tvrdil, že je chorobně závislý na sexu.  

Dozorci falšovali záznamy

Zpráva uvádí, že dozorci v posledních šesti hodinách před Castrovou smrtí vynechávali pravidelné kontroly jeho cely, které měli provádět každou půlhodinu. Poté falšovali kontrolní záznamy. Podle kamerových záznamů vynechali během odpoledne a večera před vězňovou smrtí dozorci nejméně osm kontrol.   

  • Michelle Knightová autor: AP/Uncredited, zdroj: ČTK http://img.ct24.cz/cache/140x78/article/49/4844/484304.jpg
  • Gina DeJesusová autor: AP/Uncredited, zdroj: ČTK http://img.ct24.cz/cache/140x78/article/49/4844/484303.jpg
  • Amanda Berryová autor: AP/Uncredited, zdroj: ČTK http://img.ct24.cz/cache/140x78/article/49/4844/484302.jpg
  • Demolice domu Ariela Castra zdroj: ČT24 http://img.ct24.cz/cache/140x78/article/51/5009/500811.jpg

Castro do letoška zadržoval ve svém sklepě tři mladé ženy, které unesl v letech 2002-2004. Ženy někdy držel v řetězech, opakovaně je týral a sexuálně zneužíval. S jednou měl potomka, další opakovaně donutil k potratu. Soud jej poslal za mříže na doživotí plus 1000 let. Castrovy činy vyšly najevo, když se za pomoci jednoho ze sousedů začátkem května podařilo utéci jedné z žen, která zavolala na tísňovou linku. Dva dny poté byl muž zatčen.