Newyorská policie po 22 letech objasnila vraždu „Baby Hope“

New York - Po 22 letech se newyorské policii podařilo vyřešit vraždu čtyřleté dívky. Přiznal se k ní její tehdy 30letý bratranec. Na návštěvě u příbuzných ji sexuálně zneužil, poté uškrtil. Spolu se svou sestrou pak její tělo odhodil u dálnice.

Říkali jí Baby Hope (Dítě naděje). Její tělo našel pracovník technických služeb v roce 1991 u silnice zabalené v odpadkovém pytli, pod vrstvou plechovek v chladicím boxu. Jak se jmenuje, policisté 22 let nevěděli, rodina únos dívky nikdy neohlásila. Zjistili to až letos. Stejně tak konečně přišli na to, kdo ji brutálně znásilnil a zabil.

Po jejím vrahovi detektivové nikdy nepřestali pátrat. Každý rok - 23. července - pročesávali okolí místa, kde tehdy ležela. Rozdávali letáky s její přibližnou podobou. Tvář totiž měla zničenou. Letos je anonymní tip dovedl k její sestře, následně k její matce a série výslechů k jejímu bratrancovi, který se teď k vraždě přiznal.

„Včera večer detektivové zadrželi 52letého Conrada Juareze, známého taky jako Anadino Juarez, v souvislosti s vraždou čtyřleté Anjeliky Castillo, dětské oběti, kterou svět doteď znal jako Baby Hope,“ uvedl komisař Raymond Kelly. Juareze teď čeká soud. Z vraždy ho už policisté obvinili. Naopak jeho sestra, která mu tělo Anjeliky pomáhala odstranit, se už z činu nikdy zpovídat nebude. Podle policie totiž před několika lety zemřela.

Po 22 letech newyorská policie dopadla vraha Baby Hope (zdroj: ČT24)