Na americké základně opět střílel propuštěný voják

Washington - Příslušník Národní gardy postřelil na vojenské základně v Millingtonu ve státě Tennessee dva kolegy. Oba zranění jsou v nemocnici. Incident se stal měsíc poté, co na základně vojenského námořnictva ve Washingtonu zabil civilní zaměstnanec 12 lidí.

Své dva kolegy postřelil voják Národní gardy mimo ostře střežený areál námořní základny. Podle policie utrpěli zranění nohy a ruky a nejsou v ohrožení života. „Ve 12:33 jsme na linku 911 dostali hlášení zdejší jednotky Národní gardy o střelbě. Naši lidé přijeli na místo, kde byli dva zranění a jeden podezřelý. Ten je nyní už v cele,“ prohlásila policejní ředitelka Rita Stanbacková.

Motivy střelce teď vyšetřovatelé zjišťují. Podle jednoho z policistů působil střelec v gardě jako náborář a nedávno byl propuštěn. „Stále pracujeme na místě činu, snažíme se vyslechnout všechny zainteresované. Ptáme se našich hasičů i záchranářů, převezli jsme je k tomu na zabezpečené místo,“ podotkl velitel hasičů Gary Graves.

Ke střelbě přímo ve vojenském objektu došlo před měsícem v budově vojenského námořnictva ve Washingtonu, útočník Aaron Alexis zastřelil 12 lidí a nejméně osm zranil. Motiv vyšetřovatelé zcela neobjasnili, ví se jen, že trpěl psychickými problémy.

Střelba na vojenské základně v Tennessee (zdroj: ČT24)
Vydáno pod