ZNOVU PO 120 LETECH: Skupinový portrét britské královské rodiny

Londýn - Královská rodina zveřejnila oficiální fotky ze křtin malého prince George. Jejich autorem je fotograf Jason Bell. Snímek, na kterém je britská panovnice a tři její následníci, se podařilo zopakovat po dlouhých 120 letech. Tehdy fotograf zachytil královnu Viktorii a tři budoucí krále. Tříměsíční princ je na fotografiích také s prarodiči a sedmi kmotry. Křtiny proběhly pouze v rodinném kruhu.

Bell fotí hlavně celebrity

Vévoda a vévodkyně z Cambridge nechali pokřtít svého tříměsíčního syna, prince George, před pár dny. Oficiální snímky křtu, které pořídil portrétní fotograf hereckých, hudebních i sportovních celebrit Jason Bell, ale britská královská rodina zveřejnila až nyní.

Obřad ve Svatojakubském paláci byl přísně soukromou záležitostí, lidé mohli malého prince zahlédnout pouze při příjezdu a odjezdu v doprovodu rodičů. Malého prince během odpoledního obřadu pokřtil arcibiskup z Canterbury Justin Welby.

Princ George Alexander Louis je v pořadí třetím následníkem britského trůnu. Má celkem sedm kmotrů: vedle sestřenice prince Williama Zary Tindalové to je Oliver Baker (spolužák Williama a Kate z univerzity), Emilia Jardineová-Patersonová (spolužačka Kate), hrabě Grosvenor (syn vévody z Westminsteru), Jamie Lowther-Pinkerton (bývalý osobní tajemník Williama a Kate), Julia Samuelová (bývalá blízká přítelkyně princezny Diany) a William van Cutsem (Williamův kamarád z dětství). 

Princ George na křest oblékl repliku roucha z roku 1841, jakou měla při křtu i řada jeho předchůdců, včetně jeho otce Williama.

Vydáno pod