Castrova vězeňkyně v televizi promluví o prožitých hrůzách

Cleveland - Michelle Knightová, jedna z obětí sadistického únosce z amerického Clevelandu, vypoví svůj příběh v televizi. Ariel Castro ji přes deset let věznil a mučil ve svém domě. Dnes a zítra vystoupí žena v psychologické talk show. Moderátor, který její výpověď natočil, přiznal, že s ním za celou praxi nic tak silně nepohnulo.

Dvaatřicetiletou Michelle Knightovou si Američané dobře pamatují ze srpnového procesu, kdy se po jedenácti letech strašných útrap dočkala spravedlnosti. Únosce Ariel Castro se ani ne měsíc po nástupu k doživotnímu trestu oběsil.

Michelle Knightová během soudu s Castrem: „Strávila jsem 11 let v pekle. Teď začíná peklo tobě. Já překonám všechno, co se stalo, ale ty budeš čelit peklu navěky.“

Aby sama nepřišla o rozum, chce Michelle do detailů říct, co jí ty roky dělal. „Byla jsem svázaná jako ryba, ozdoba na zdi. Jinak to neumím popsat. Visela jsem za nohy, přivázaná za krk a za ruce,“ popisuje Michelle ve vysílání své strašlivé zážitky.

Doktor Phill je moderátor populární psychologické televizní talk show. Michelle mu ve dvou dílech vypráví vše o pekle znásilňování, bití, potratů a dalších hrůz. S ohledem na dvě spoluvězněné - Amandu Berryovou a Ginu de Jesusovou - mluví jen o sobě. Od okamžiku únosu.

Talk show doktora Philla
Zdroj: ČT24

Doktor Phill: Bránila jste se tehdy?
Michelle: Tehdy ne, protože jsem byla v šoku.
Doktor Phill: Zpanikařila jste? Ztuhla jste?
Michelle: „Ano. Dokázala jsem jen plakat. Prosila jsem, ať mě nechá jít domů k synovi.“
Doktor Phill: Co jste mu říkala?
Michelle: „Říkala jsem: Prosím, nedělejte mi to. A on řekl: Nemůžu. Že mě nemůže pustit zpátky. A pak po mně házel penězi.“
Doktor Phill: Co to mělo znamenat?
Michelle: „Byl přímo posedlý prostitutkami. Taky si myslel, že jsem třináctiletá prostitutka. Když zjistil, kolik mi je doopravdy let, zuřil.“

Michelle bylo jednadvacet. Ale na rozdíl od mladší Amandy a Giny, které Catro unesl až po ní, ji nikdo nehledal. I proto teď jako jediná veřejně mluví. V talk show, u soudu i na demolici Castrova domu. Vzkazuje všem pohřešovaným, že aspoň někdo na ně myslí. A že i jejich utrpení skončí šťastně.