Dva mrtví po střelbě v Detroitu, střílelo se i ve Washingtonu

Detroit (USA) - Devět lidí ve středu večer postřelil neznámý útočník v americkém Detroitu ve státě Michigan. Muž začal pálit do zákazníků tamního holičství. Dva muži byli na místě mrtví, další byli vážně zraněni, jeden je v kritickém stavu. Motiv útoku policie zatím nezná. Podle amerického tisku je čtvrť, kde k incidentu došlo, známá jako centrum heren, barů a kasin. Střelba byla ve středu hlášena i z hlavního města Washingtonu, kde ozbrojený muž začal pálit do lidí na autobusové zastávce.

Střelba v Detroitu vyvolala podle očitých svědků v tamní ulici velkou paniku. Lidé začali z okolních obchodů vybíhat na ulici, přičemž útočník po nich střílel. Než přijela policie, stihl pachatel z místa činu uprchnout. Vyšetřovatelé nevylučují, že střelců bylo několik. Policie vyhlásila pátrání po dvou automobilech, v nichž údajně ozbrojenci z místa činu odjeli.

Ve Washingtonu týž den zahájil muž ozbrojený pistolí bez zjevné příčiny palbu na skupinu lidí čekajících na autobusové stanici. Postřelil tři muže a šedesátiletou ženu, dva zranění jsou ve vážném stavu. Policisté útočníka zadrželi, bližší podrobnosti ale novinářům nesdělili.

Vydáno pod