Chcete do EU? Připravte se na pořady o hovínkách, varuje Rusko Ukrajinu

Moskva - Ruská státní televize vytáhla těžký kalibr, aby přesvědčila Ukrajince, že je v Evropské unii nečeká nic dobrého. V pořadu známého novináře Dmitrije Kiseljova pustila ukázku ze švédské série pro děti s názvem Kiss och Bajs (v překladu Čůraní a Kadění), která poučuje malé Švédy o základních fyziologických procesech v lidském těle.

Podle Kiseljova právě takový pořad dokládá „způsob západní dekadence, který Ukrajinu čeká, pokud se rozhodne připojit k Evropské unii a otočit zády k Rusku“.

Seriál dětem vysvětluje různé tělesné funkce za pomoci dvou hlavních hrdinů – Kiss (Čůrání) a Bajs (Hovínka). Pořad ještě oživuje orchestr složený ze zadnic s klobouky, brýlemi a kravatami, jež Kiseljov nazval „zpívajícími genitáliemi“.

Ruský moderátor dodal, že ve Švédsku prudce vzrostl počet dětských potratů a sex devítiletých dětí není nic neobvyklého. „To jsou evropské hodnoty v celé své kráse,“ uvedl moderátor.

Kiseljov se proslavil tvrdou kritikou homosexuálů – jejich srdce by se prý měla raději spálit než použít k transplantacím. Všechny nepřátele Kremlu také přirovnává k nacistům.

Chcete do EU? Připravte se na pořady o hovínkách, varuje Rusko Ukrajinu (zdroj: ČT24)

Ukrajina hledá cestu: EU, nebo Rusko?

Rozhodnutí prezidenta Viktora Janukovyče nepodepsat asociační dohodu s Evropskou unií zažehlo na Ukrajině mohutné protesty. Centrum Kyjeva je už několik dní v obležení opozice, která žádá obnovení jednání o přiblížení Ukrajiny k unii. Víkendový pokus policie rozehnat protest násilím přivedl do ulic třímilionové metropole až 350 000 lidí. Demonstranti požadovali rezignaci kabinetu premiéra Azarova i pád prezidenta Janukovyče. (více o aktuální situaci na Ukrajině čtěte ZDE)

Azarov odůvodnil rozhodnutí vzdát se prozatím přidružení obavou před reakcí Ruska, na které je napojena velká část ukrajinské ekonomiky. Premiér vyčetl Evropské unii, že místo miliardových kompenzací za ztrátu ruského trhu nabízí Ukrajině „almužnu“. Místo toho Azarov ukrajinským podnikům doporučil udržovat těsnější obchodní vztahy s Ruskem.