Střelec v nevadské nemocnici zabil člověka, poté i sám sebe

Reno (USA) - Dva mrtví a dva kriticky zranění jsou výsledkem střelby ve městě Reno v americkém státě Nevada. Jedním z mrtvých je podle informací policie sám střelec, který na místě spáchal sebevraždu. Jeho motiv je zatím podle vyšetřovatelů nejasný.

Podle místní policie vešel muž do nemocnice Renown Regional Medical Center v Renu okolo třetí hodiny odpoledne. U sebe měl minimálně jednu zbraň a začal střílet na patrně náhodně vybrané lidi v okolí. Po několika minutách obrátil zbraň proti sobě, uvedl zástupce šéfa policie v Renu. Ihned po první zprávě o útoku policie nemocnici uzavřela a do akce poslala zásahovou jednotku, z policejních zbraní však nevyšel jediný výstřel - uniformovaní muži prohledali nemocnici místnost po místnosti a ve třetím patře našli těla pravděpodobného střelce a jedné jeho oběti. Dva zranění zamířili po incidentu na operaci.

Po několika desítkách minut byla nemocnice opět otevřena. Nevadský guvenér Brian Sandoval v prohlášení na Twitteru příbuzným obětí vyjádřil svou účast.

Podle policie se nezdá, že by si útočník své oběti vybíral zcela náhodně. „Neřekl bych, že by se na ně zaměřil cíleně, ale nemyslím, že to bylo zcela náhodné,“ řekl policejní zástupce na tiskové konferenci. Vyšetřovatelé vyloučili, že by střelec měl komplice.

Střelba v nevadské nemocnici je dalším z násilných útoků v amerických veřejných budovách. Dosud posledním byl páteční čin studenta střední školy v Coloradu, který těžce postřelil svého spolužáka a spáchal sebevraždu. Podle policie chtěl přitom útočit celkem v pěti třídách, k čemuž naštěstí nedošlo.