Otce Krejčířova spolupracovníka brutálně mučili, muž nepřežil

Johannesburg - V Jihoafrické republice umučili otce Krejčířova spolupracovníka Mihaljeviče. Uvedl to tamní deník The Citizen. Neznámí útočníci ho podle listu unesli už minulý týden a brutálně ho týrali. Jeho syn vlastní v Johannesburgu stejně jako uprchlý Čech výkupnu zlata. Oba jsou spojováni s tamním podsvětím. Jaké pojily Krejčíře a Mihaljeviče obchodní vztahy, už ale jihoafrické deníky neupřesňují.

Mihaljeviče podle vyšetřovatelů unesli minulý týden v pátek, když jel domů. Neznámí útočníci zastavili jeho auto a odvlekli ho pryč. „Během mučení mu zlomili pánev a nohu, použili přitom kladiva,“ popsal brutalitu pachatelů forenzní expert Chad Thomas. „Podařilo se mu nějakým způsobem dostat do nemocnice, tam ale zemřel na Štědrý den na následky komplikací. Utrpěl mozkovou mrtvici ještě předtím, než zemřel na infarkt,“ dodal Thomas.

Jeho syn Djordje, který bývá podobně jako Krejčíř spojován s johannesburgským podsvětím, byl o všem vyrozuměn, nyní prý ale pobývá mimo Jihoafrickou republiku.

Redaktor Dalibor Bártek, Reportéři ČT:

„Mihaljevic není příliš známý a ve vztahu ke Krejčířovi ty vazby neznají ani tamní média. Ví se pouze, že je spojuje stejný typ podnikání a údajně se znali. Nepotvrdila to ale ani policie a obávám se, že je to možná spíše mediální bublina. Krejčíř je tu známý jako gangster, takže spekulace ho mohou spojovat s mnoha lidmi.“

Krejčířova fotka je opět všude

O případu informují téměř všechna jihoafrická média a zmiňují v této souvislosti právě osobu českého občana Radovana Krejčíře, který nyní v zemi čelí obvinění z pokusu o vraždu a z únosu. Policie ho zatkla koncem listopadu a od té doby je ve vazbě. Ovšem jeho právníkům se podařilo zajistit pro uprchlého Čecha lepší podmínky. Krejčíř tak strávil Vánoce v soukromé nemocnici. „Kvalitativně bude pravděpodobně na mnohem vyšší úrovni než vazební cela,“ podotkl Bártek.

Redaktor Bártek: Spojení s Krejčířem může být mediální bublina (zdroj: ČT24)