Další brutální znásilnění v Indii skončilo vraždou

Kalkata (Indie) - Indii pobouřil další případ brutálního násilí na ženách. Policie potvrdila, že opakovaně znásilněnou šestnáctiletou dívku někdo zavraždil. Vyšetřovatelé přitom dosud tvrdili, že si život vzala sama. Rodina teď pro útočníky žádá trest smrti, případ vyhnal k tichému protestu do ulic stovky lidí.

Dívku v říjnu dvakrát brutálně znásilnila skupina šesti útočníků. Když případ ohlásila policii, jejich známí se vrátili den před Štědrým dnem. Hodiny poté dívka utrpěla těžké popáleniny a o týden později zemřela. Policie ji vyslechla 26. prosince, kdy ještě byla ve stabilním stavu. Popsala dva muže, kteří ji zneužili a poté zapálili. Do té doby policie případ vyšetřovala jako sebevraždu, dnes už dva podezřelé zadržela. Žádné pochybení si nepřipouští - přestože se teď na její hlavu snáší kritika z celé země. „Policie ji měla nějakým způsobem chránit. Vůbec to ale neudělala, a tak ji znásilnili znovu a poté zabili,“ říká Mamata Sarmová, předsedkyně Indické národní komise pro ženská práva.

Rodina oběti zůstává podle místních zákonů v anonymitě, pro útočníky chce ale ten nejvyšší trest. „Nechci, aby se podobná věc stala sestře někoho jiného. Chceme, aby pachatele pověsili,“ říká dívčin bratr. K incidentu navíc došlo v době, kdy si země připomínala rok od hromadného znásilnění a vraždy studentky v autobuse z Nového Dillí. Tehdy vláda slibovala, že bude ženy lépe chránit. Nepovedlo se. Indie cítí, že zákony se lehce změnily, ale společnost zůstává stejná. Každých 21 minut na policii nahlásí znásilnění jedna žena. Mnohé se ale s hrůzostrašným zážitkem nikomu nesvěří.

Indii pobouřil další případ brutálního násilí na ženách (zdroj: ČT24)