Při havárii letadla v zimním středisku Aspen zemřel nejméně jeden člověk

Washington - V zimním středisku Aspen se dnes během přistávacího manévru zřítilo soukromé letadlo. Podle informací televize ABC byly na palubě tři osoby, jeden cestující nehodu nepřežil a dvě osoby byly zraněny. Letadlo údajně při přistání explodovalo a ocitlo se v plamenech.

Federální úřad pro letectví (FAA) a místní policie zatím oficiální informace o počtu cestujících na palubě ani o jejich osudu nesdělily. Stroj typu Bombardier Challenger 600 má kapacitu asi 20 cestujících, ale podle ABC byli na palubě pouze tři lidé. Mluvčí Aspenské nemocnice Ginny Dyche potvrdila v souvislosti s nehodou přijetí dvou pacientů, jejich stav ale nekomentovala.

Havarované letadlo v Aspenu
Zdroj: ČT24/CNN

Aspen leží ve Skalistých horách na západě USA a hojně jej navštěvují zejména bohatí lidé. Svědkem neštěstí se tak staly i některé známé osobnosti. „Hrozné, tady na letišti v Aspenu se zřítilo letadlo,“ napsal na svém twitterovém účtu například komediální herec Kevin Nealon. „Hasiči a záchranky jsou stále na letištní ploše. Zatím nejsou žádné informace o lidech na palubě, ale jen těžko si dokážu představit, že to někdo přežil,“ dodal později Nealon.

Aspenské letiště je obklopené horami a je proto mezi piloty vyhlášené jako místo, kde není jednoduché přistát. Vzhledem k luxusnímu charakteru střediska je navíc často plné soukromých letadel, které vlastní nebo si je pronajímají bohatí lidé a celebrity.

Při přistání v Aspenu havaroval soukromý letoun (zdroj: ČT24)