Texasan se vzdal restaurace, aby zachránil život servírce

Washington - Můj šéf - můj hrdina. Tak o svém nadřízeném může mluvit devatenáctiletá servírka Brittany z Texasu, které lékaři diagnostikovali rakovinu. Na léčbu nemoci ale dívka nemá peníze. Majitel restaurace, kde Brittany pracuje, se proto rozhodl svého živobytí vzdát a výdaje zaplatit.

Majitel restaurace vyměnil restauraci za život mladé servírky (zdroj: ČT24)

Restaurace Kaiserhof vypadá jako kterákoli jiná texaská restaurace – u dálnice v Montgomery vaří německou kuchyni. Celá restaurace ale nyní žije nemocí servírky Brittany Mathisové. „Mám dobré dny a taky ty špatné, kdy mě bolí hlava,“ poznamenala nemocná dívka. Když je jí dobře, dál pracuje. Restaurace živí i její matku Barbaru. Jejich příjem ale na léčbu nestačí.

„Začalo to vyrážkou na noze. Šla jsem do nemocnice, kde zjistili, že se mi sráží krev. Nechali si mě tam na vyšetření mozku a magnetickou rezonanci a druhý den mi řekli, že mám nádor,“ vzpomíná Brittany. Před 14 lety přitom zemřel Barbařin manžel – jeho nádor byl smrtelný. „Myslím, že je to to samé, čím prochází Brittany,“ míní žena.

Dívka není pojištěná a už teď se jí doma kupí účty z nemocnice. Na další vyšetření rakoviny nemá. „Je to rodina, která opravdu hodně pracuje. Už dřív prošli mnoha zlými věcmi a přitom nečekají na pomoc. Dokonce o ni ani nepožádali,“ prohlásil majitel restaurace Michael De Beyer. Pomoc proto dívce nabídl sám – svůj podnik chce prodat a peníze věnovat Brittany. „Nikdy mě nenapadlo, že by to někdo mohl udělat. On to ale udělal a to mě moc těší,“ konstatovala dívka.

Lidé mají o srdceryvný příběh velký zájem

De Beyer restaurací žije už 17 let a cení si ji na dva miliony dolarů. K prodeji se rozhodl, ještě než šla Brittany do nemocnice, teď chce ale cenu snížit, aby peníze přišly včas. Jejich příběh má velký ohlas. Záznamník zaplnily zprávy a všichni chtějí s Brittany mluvit. „Neměl jsem ani čas na všechno odpovědět,“ řekl De Beyer.

Ne všechny reakce jsou ale pozitivní – někteří tvrdí, že majitel Brittany využívá, aby podnik prodal. Pro ni je ale jedinou nadějí.