Soud řeší sex fotbalistů s nezletilou dívkou. Ribéry ani Benzema nepřišli

Paříž – Čtyři roky stará „nesportovní“ aféra dvou špičkových francouzských fotbalistů se dostala před prokuraturu. Pařížský soud začal projednávat obvinění Francka Ribéryho a Karima Benzemy ze sexu s nezletilou prostitutkou. Ani jeden z nich ale k soudu nepřišel. Slavným hráčům hrozí kvůli stykům se Zahiou Deharovou až tři roky vězení. Soud se bude případem zabývat zřejmě čtyři dny.

Záložník Ribéry z Bayernu Mnichov už dříve přiznal, že Deharové platil za sex. Netušil prý ale, kolik je jí let. Benzema sexuální vztah s dívkou popírá. Obvinění se vztahuje k letům 2008 a 2009, kdy bylo Deharové 16, respektive 17 let. Prostitutkám ve Francii musí být alespoň 18 let. 

Právní zástupci obou fotbalistů dnes prohlásili, že jsou si jistí, že hráči budou očištěni. Státní zástupce prý během vyšetřování uvedl, že neexistuje důkaz o tom, že by mohli vědět o tom, že Deharová byla ještě nezletilá. 

Zahia Deharová na nedělní módní přehlídce v Paříži
Zdroj: Edouard Bernaux/ČTK/AP

„Státní zástupce požádal o zastavení řízení,“ řekl novinářům Ribéryho advokát Carlo-Alberto Brusa. Deharová podle něj v případu nefiguruje. „Nepovažuje se za oběť. Takže tu máme proces, ale chybí obvinění,“ dodal právní zástupce nejlepšího evropského fotbalisty loňského roku. 

Obvinění fotbalisté se k pařížskému soudu nedostavili. Oba totiž působí v zahraničních soutěžích. Soud začal krátce, co se Francie probojovala na mistrovství světa v Brazílii a nad účastí obou největších hvězd vznáší velký otazník. Právní zástupce Francka Ribéryho ale fanoušky ujišťuje, že se na šampionátu určitě objeví. Datum soudního řízení v tom podle něj nehraje žádnou roli. „Pan Ribéry hraje za národní tým a doufám, že bude vybrán i do Brazílie. Takže pojede do Brazílie, ať tahle aféra dopadne jakkoli,“ dodal Ribéryho právník.

Dvojice francouzských reprezentantů "před" soudem (zdroj: ČT24)