Útočník zabil u soudu ve Frankfurtu dva lidi

Frankfurt nad Mohanem - Na soudní budovu ve Frankfurtu nad Mohanem dnes ráno zaútočil neznámý muž. Jednoho člověka čtyřicetiletý útočník zastřelil u vstupu do budovy, druhá oběť zemřela při převozu do nemocnice. Německá policie již útočníka zadržela, motiv jeho činu dosud nezná.

K útoku došlo krátce před 09:00 v soudní budově, která se nachází v rušné čtvrti v centru Frankfurtu. „Útočník měl dnes ráno přijít k soudu. Zatím nevíme, jestli jako svědek, nebo jako obviněný. Potom došlo na nádvoří soudu k činu,“ uvedl mluvčí frankfurtské policie Rüdiger Reges.

„Na nádvoří došlo ke střelbě a u vstupu do budovy zůstal ležet jeden mrtvý. Druhá oběť utekla do budovy, útočník ji pronásledoval a uvnitř vážně pobodal. Oběť cestou do nemocnice zraněním podlehla,“ doplnil mluvčí. Útočník odešel z místa činu pěšky, policie ho zadržela nedaleko soudní budovy.

Útočník si podle Regese oběti nevybíral nahodile, jeho cílem byli právě oba zabití muži ve věku 45 a 50 let. Všichni tři šli k soudu na stejné stání. Reges zatím nedokázal říct, v jakém vztahu vůči sobě byli, zjevně se ale od soudu znali.

Podle deníku Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) dnešní čin souvisí s projednáváním staršího případu vraždy. Dnešní oběti podle listu měly vystoupit jako svědkové v odvolacím řízení, které se zabývá ubodáním jednoho muže v roce 2007. FAZ neupřesnil, zda dnešní útočník figuroval v projednávaném případu jako obviněný, nebo měl také vystoupit jako svědek.

Okolí soudní budovy policie nyní uzavřela, na místě zasahují záchranáři. Policisté také zajišťují stopy a vyslýchají svědky, aby později mohli čin rekonstruovat. Příčinu útoku zatím neznají.