Peres si v devadesáti rekordně zapřednášel tisícům studentů

Tel Aviv - Přednáškou pro devět tisíc studentů se ve svých 90 letech zapsal do Guinnessovy knihy rekordů izraelský prezident Šimon Peres. Jeho vystoupení přes internet sledovali studenti z 215 škol z celé země. Hlavním motivem této technologicky a organizačně složité akce bylo propagovat zapojení moderních technologií do výuky na izraelských školách.

Peres si podle svých slov pokládal za čest promluvit ke studentům a odpovídat na jejich otázky. Neopomněl svým posluchačům říct, že jim závidí, že jsou pořád ještě studenti. Musíte vyniknout, protože „Izrael je malá země a jako mladí lidé soupeříte s mladými lidmi z celého světa,“ zdůraznil prezident.

Dosavadním rekordem byla přednáška, kterou přes web sledovalo pět tisíc studentů. Komisař Guinnessovy knihy rekordů Marco Frigatti poznamenal, že držitelem nového rekordu je nejen Peres, ale i všichni studenti, kteří se projektu zúčastnili. Peres, který provází dějiny Izraele od vzniku státu do dnešních dnů, je podle něj „ideální osobností, která může promluvit ke studentům a demonstrovat technologickou inovaci, jež takovou přednášku umožňuje“.

Jakub Szántó o Peresově rekordu (zdroj: ČT24)