Indická tygřice stále uniká - vybrala si už desátou oběť

Dillí - Už deset lidí zabila během šesti týdnů tygřice na severu Indie. Své poslední oběti se zmocnila ve státě Uttarákhand v neděli večer, den poté, co se vyhnula léčce, kterou na ni nastražili lovci. Obětí se stal padesátiletý muž, který sbíral klestí v lese u své vesnice. Tygřici zahnali další vesničané vyzbrojení lopatami a železnými tyčemi, ale pozdě.

Tygřice zřejmě unikla kvůli nedostatku potravy z Národního parku Jima Corbetta, což je nejstarší přírodní rezervace v Indii. Rezervaci založili v roce 1936 s cílem vytvořit bezpečné území pro ohrožený druh tygra indického, známého i jako tygr bengálský. Podle ředitele parku Saketa Badoly se tygřice v sobotu večer málem chytila na návnadu živého telete, kterou na ni nastražili lovci. „Přiblížila se k teleti, ale nezaútočila a v klidu zase odešla,“ řekl Badola. Zvíře se podle něj pohybuje na území velkém zhruba 130 kilometrů čtverečních.

Zprávy o lidožravém tygrovi se objevily 29. prosince, kdy byl ve státě Uttarpradéš roztrhán pětašedesátiletý muž. Od té doby úřady na nebezpečnou šelmu upozorňují a tisíce vystrašených vesničanů se vyhýbají lesům.