PODÍVEJTE SE: Corvetty skončily v devítimetrovém kráteru

Bowling Green - V americkém Kentucky se propadla podlaha muzea aut. Osm vozů Chevrolet Corvette tak skončilo až devět metrů pod povrchem. Incident se stal brzy nad ránem, kdy v budově nikdo nebyl. Škody ale půjdou do milionů dolarů.

Díra o průměru 12 metrů sahá až do hloubky devět metrů pod povrchem. Muzeum na svých stránkách zveřejnilo záznam z bezpečnostní kamery, který dokumentuje první část propadu, během níž náhle zmizely z povrchu dva vozy.

Další záběry detailně ukazují, která auta pod zemí skončila. Mimo jiné jde o historickou černou corvettu z roku 1962. Tu věnoval muzeu před svou smrtí dárce z Indiany. Podle ředitele muzea Wendella Strodea si své auto hýčkával natolik, že by s ním býval raději ani nevyjel, kdyby venku pršelo. „Bylo to zkrátka auto zcela bez poskvrny,“ zalitoval Strode.

Propadly se i další cenné exponáty z 80. a 90. let. V několika případech šlo o unikátní výroční kusy, které společnost Chevrolet vyrobila ke zvláštním příležitostem.

Muzeum navštíví ročně okolo 150 tisíc lidí. Dnes se chystá po středečním vyprošťování automobilů pro návštěvníky opět otevřít. Propadlý hlavní sál ale zůstane nepřístupný. Škodu v řádu milionů dolarů prý lze zatím jen těžko přesně vyčíslit. Podle ředitele ovšem byly vozy proti poškození pojištěné.

V Kentucky se propadla podlaha muzea
Zdroj: YouTube/corvettemuseum


Zvětšit mapu

Vydáno pod