V Jemenu unesli českou lékařku, v zajetí strávila pět hodin

Saná - Česká lékařka se dnes podle agentury Reuters stala obětí únosu v jemenské metropoli Saná. Agentura to uvedla s odvoláním na nejmenované bezpečnostní zdroje. Lékařka je podle agentury už třetím cizincem uneseným v Jemenu tento měsíc.

Žena šla do práce v soukromé nemocnici, když jí ozbrojení útočníci zablokovali cestu autem a zajali ji, popsal únos zdroj agentury. Žena však nezůstala v zajetí dlouho. Podle informací tuzemského ministerstva zahraničních věcí ji únosci po několika hodinách propustili. Nyní už je lékařka zpátky doma v bezpečí.

„Česká občanka se kolem desáté hodiny místního času objevila doma, jednalo se tedy asi o pět hodin. Je v šoku, nemůže vypovídat o tom, co se stalo,“ upozornil český velvyslanec v Jemenu a Spojených arabských emirátech Jaroslav Ludva. Kdo stál za únosem, zatím úřady ani policie nevědí.

Únosy nejsou v Jemenu ničím neobvyklým. V předchozích případech podle agentury neznámí ozbrojenci unesli britského pracovníka těžařské firmy a členové jednoho z jemenských kmenů zase odvlekli Němce, aby si pomocí něj vymohli propuštění vězněných příbuzných. 

Vydáno pod