Slovenský premiér Fico si při fotbale přetrhl achilovku

Bratislava - Slovenský premiér Robert Fico se v neděli zranil při předvolebním fotbalovém zápase a přetrhl si achilovu šlachu na levé noze. Ještě tentýž večer se politik podrobil operaci v košické nemocnici, kterou krátce nato opustil.

„Hodinu po zákroku mohl premiér z nemocnice odejít,“ uvedla bratislavská univerzitní klinika. Operace se podle ní obešla bez komplikací. Fico podstoupil chirurgický zákrok za lokální anestezie. Fico se zranil během fotbalového zápasu v Košicích, kde se jeho tým postavil mužstvu mladých sociálních demokratů. Achilovku si natrhl bez cizího zavinění a mimo souboj.

Jak uvedla mluvčí premiéra Beatrice Szabóová, Fico, který se bude příští měsíc ucházet o post hlavy státu, bude muset svému zranění přizpůsobit zbývající část kampaně i svůj pracovní program. „Podle předběžných informací lékařů by mu měla speciální ortéza umožnit omezený pohyb,“ upřesnila Szabóová.

Sociální demokrat Fico, který je podle průzkumů veřejného mínění nejpopulárnějším slovenským politikem, je největším favoritem nadcházející prezidentské volby. První kolo voleb hlavy státu Slováky čeká 15. března, případné druhé o dva týdny později.