Opilý muž „srážel lidi jako kuželky“, obvinili ho z vraždy

Austin - Muž, který v opilosti najel do davu v americkém státě Texas a zabil dva lidi, byl obviněn z dvojnásobné vraždy. Nehoda se stala včera v noci během hudebního festivalu ve městě Austin.

Muž v opilosti ujížděl před policií, která se ho neúspěšně pokusila vytlačit z vozovky. Uhnul zátarasám a vjel do jednosměrky. Nezastavil ho ani dav lidí. Když se jím pokoušel projet, srazil pár jedoucí na mopedu. „Viděl jsem dvě těla letět vzduchem. Jedno se odrazilo od čelního skla a jedno od masky vozu. Koukal jsem přímo na to, ani ten náraz ho nezastavil, dál narážel do lidí. Porážel je jako kuželky,“ prohlásil šéf policie Art Acevedo.

Nakonec za sebou nechal dva mrtvé a 23 zraněných, z toho pět v kritickém stavu. Auto zastavil až náraz do taxíku a dodávky. Přesto se muž pokusil uniknout pěšky. Policie řidiče zadržela až za použití paralyzéru. „Není možné zastavit člověka, který - než by byl přistižen při řízení pod vlivem alkoholu - raději ujíždí, nevšímá si mužů v uniformách, přinutí je uskakovat z cesty a pak ve vysoké rychlosti prokáže naprostou bezohlednost vůči lidským životům,“ konstatoval policejní šéf.

Řidič teď čelí obvinění z dvojnásobné vraždy. Jeho identitu zatím úřady nezveřejnily. Událost ale významně otřásla tradičním festivalem South by Southwest, který se v texaském Austinu koná od roku 1987. Do města každoročně přivede desítky tisíc příznivců hudby a filmu.

Řidič v Texasu vjel do davu návštěvníků festivalu (zdroj: ČT24)