Generační výměna amerických talkshow: Po Lenovi skončí i Letterman

New York - Známý americký moderátor David Letterman oznámil, že do roka ve svém televizním pořadu Late Show skončí. Televize CBS potvrdila, že mu příští rok vyprší smlouva a že ji už nebude prodlužovat. Kdo legendu nočních show nahradí, není zatím jasné. Šestašedesátiletý Letterman oznámil svůj odchod necelé dva měsíce poté, co se se svým pořadem rozloučil i jeho někdejší konkurent, další populární americký komik a moderátor Jay Leno. Ten moderoval v televizi NBC talkshow nazvanou The Tonight Show.

Letterman, který za týden oslaví 67. narozeniny, začal svůj pořad moderovat v srpnu roku 1993 poté, co odešel z konkurenční NBC, kde měl show nazvanou Late Night with David Letterman. Byl vždy jiný než ostatní komici – často velmi ironický, lehce znuděný a nepředvídatelný. Během svých skoro šesti tisíc talkshow dělal věci jako nikdo před ním.

David Letterman znovu překvapil své diváky (zdroj: ČT24)

Společně s Lenem si snad už od první návštěvy u krále noční televize Johnnyho Carsona přáli ho na jeho trůně vystřídat. Jejich rivalita diváky bavila, vyhrával u nich ale Leno.