Matka z Utahu se přiznala k vraždě svých šesti dětí

Washington – Devětatřicetiletá Megan Huntsmanová z amerického Utahu se policii přiznala k vraždě svých šesti novorozených dětí. V mimořádném případu, o kterém zámořská média informovala v pondělí, tak došlo k tomu, co policie předpokládala. Podle své výpovědi Huntsmanová každé z dětí buď uškrtila, nebo udusila záhy poté, co se narodily. Dětská tělíčka prý žena zabalila do ručníku či do trička, dala do plastového pytle a uložila do lepenkové krabice v garáži domu jižně od Salt Lake City.

Případ i přes doznání Huntsmanové dál obklopuje řada nejasností. Policie se například podivuje nad tím, že si nikdo tolika těhotenství během deseti let nevšiml. Neznámý také dál zůstává motiv jejich činů. Huntsmanová byla zadržena v neděli. Kauce byla stanovena na šest milionů dolarů, tedy jeden milion za každé zavražděné dítě. V okolí domu byly nalezeny ostatky ještě sedmého dítě, ukázalo se ale, že se již mrtvé narodilo. „Všechny kromě jednoho se narodily živé,“ potvrdila policistům i samotná žena bez projevení jakýchkoli emocí. Děti se jí narodily v letech 1996 až 2006.

První z těl objevil v sobotu v garáži Huntsmanové manžel Darren West, který s ní už nežije. Zavolal jí a ona mu potvrdila, že jde o její dítě. Policie následně objevila i ostatky dalších novorozenců. Vyšetřovatelé se domnívají, že žena je matkou všech nalezených dětí, potvrdit to mají nicméně ještě testy DNA. Kdo byli otcové dětí, není jasné.

V domě, kde byly ostatky nalezeny, žijí kromě Westa i tři dcery Huntsmanové. Podle policie žili manželé ještě spolu, když k vraždám došlo, manžel zadržené ženy ale nejspíš o ničem nevěděl. „Spolupracuje s námi, byl tím nálezem zničený,“ uvedl o Darrenu Westovi jeden z policejních důstojníků.