Muž unesl auto i s dětmi, ty ho zmlátily umělým hadem

Texas – Zloděj v americkém Texasu ukradl auto, ve kterém seděly i tři děti. Sedmiletá dvojčata a jejich roční bratr ale dokázali pachatele přimět, aby je vysadil před jejich domem. Po muži i automobilu policie stále pátrá.

Muž unesl auto i s dětmi, ty ho zmlátily umělým hadem (zdroj: ČT24)

Pachatele znala rodina od vidění

Byl to den, jako každý jiný. Rodina Lozadových vyrazila se svými dětmi na cestu do kostela. Ještě předtím se stavila na krátký nákup v přilehlé samoobsluze. Své tři děti – sedmiletá dvojčata a jejich ročního bratra – nechali mezitím rodiče v autě. Netušili, co se v příštích minutách stane. „Viděla jsem chlapa, jak jde proti mně – ještě jsem se na něho usmála, protože ho znám od vidění tady z okolí. Jakmile prošel kolem, tak skočil do našeho auta a s dětmi ujel. Byla jsem naprosto v šoku!“ konstatovala Lucia Lozadová.

Zloděj zřejmě netušil, co na něj v uloupeném voze čeká za překvapení a začal ujíždět. Rodiče byli naprosto konsternovaní. „Když to auto odjelo, začal jsem se úplně třást. Jen jsem opakoval – co budeme dělat? Co bude s našimi dětmi?“ prohlásil otec unesených.

Matka hračku původně kupovat nechtěla

Ještě než stačil kdokoliv zavolat policii, vše vzali do svých rukou sedmiletí bratři. Zloděje nejprve vylekali hračkou umělého hada, pak ho s ní začali mlátit. Nakonec se jim podařilo lupiče přimět, aby všechny tři vysadil před jejich domem. „Pořád jsem ho tím hadem mlátil do hlavy,“ konstatoval Lucius Lozada. „Toho hada dostali teprve včera – a to jsem se jim ho ještě zdráhala koupit. Byla to snad vůle Boží, že to takhle dopadlo,“ podotkla matka.

Všechni tři sourozenci jsou v pořádku. Rodiče je našli po pár minutách, schované u sousedky. Po zloději a vozidle ale policie stále pátrá.