Cibulka: Unie je ve vleku Ruska, potřebuje „vševědoucí“ občany

Praha – Evropská unie se prý stále více sovětizuje – tvrdí lídr kandidátky Volte Pravý Blok Petr Cibulka. Důsledkem jsou podle něj zmenšující se práva europoslanců i samotných občanů. Právě ochranu před Ruskem si Cibulka klade jako jednu z priorit své kandidatury. Varuje také před manipulací a lží, kterým jsou Evropané vystavováni. „V celé Evropě bych rád pomohl k překonání psychotronické negramotnosti a udělal ze všech občanů EU relativně vševědoucí osoby,“ zmínil bývalý dlouholetý disident v pravidelném seriálu předvolebních rozhovorů.

Cibulka: Evropa se stále více sovětizuje (zdroj: ČT24)

ČT postupně představuje priority všech lídrů politických stran a seskupení, které kandidují do Evropského parlamentu.

K dosažení výše zmíněného prý lze dopomoci jednoduše - naučit se během pěti minut pracovat se siderickým informačním kyvadlem. Strana Volte Pravý Blok chce své silné téma – přímou demokracii a celonárodní referendum – promítnout také do evropské politiky. „Tak jako jsou celošvýcarská referenda, (…) chceme v každém případě transformovat současnou sovětskou Evropskou unii v typ švýcarské konfederace svobodných občanů, to je náš první prioritní cíl,“ zmiňuje lídr a předseda strany s tím, že prosazuje důrazné zakročení proti „agentům KGB a GRU“. Pod tíhou „sovětizace“ tak podle Cibulky ani jednotlivé státy nejsou schopné hájit základní národní zajmy, tedy právo a spravedlnost.

Podle Cibulky vystupuje Unie v posledních letech vůči Rusku až příliš slabě. Její postoj vůči východu označuje lídr Pravého Bloku termínem „kapitulantství“. To se prý projevuje například rušením vojenské služby a celkovým snižováním výdajů na armády. „Přestože Evropa je stokrát ekonomicky silnější, vydává na obranu desetinu výdajů toho, co Rusko. To je kapitulantství, vlastizrada,“ tvrdí Cibulka. V Evropském parlamentu by se konkrétně zabýval otázkami vnější i vnitřní bezpečnosti.