Chaloupka: Unie by se měla bránit přílivu migrantů, nikoli ale kvótami

Praha – „Čína je obrovská a hospodářsky rostoucí země, proto je třeba vztahy třeba rozvíjet,“ myslí si Otto Chaloupka ze strany Republika. Zároveň je ale podle něj třeba klást důraz na dodržování lidských práv. „Budu se snažit, aby EU dohlížela na dodržování lidských práv ve všech zemích, nejen v Číně,“ řekl Chaloupka, podle něhož je za dodržování lidských práv třeba bojovat i za cenu ekonomických ústupků. „Nemůžeme obchodovat za každou cenu,“ je přesvědčen předseda strany Republika.

Chaloupka: Unie by se měla bránit přílivu migrantů, nikoli ale kvótami (zdroj: ČT24)

ČT postupně představuje priority všech lídrů politických stran a seskupení, které kandidují do Evropského parlamentu.

Volebním programem strany Republika je bezpečná, zdravá a hrdá republika. „Migrace lidí může být nebezpečná,“ myslí si Chaloupka. „V jiných zemích můžeme vidět, kam až vede multikulturalismus,“ vysvětlil. „Není možné do Evropy přinášet kultury a náboženství neslučitelná s evropskou tradicí,“ dodal. Předseda strany, která je proti přílivu imigrantů nejen do České republiky, ale do Evropy obecně, ale nesouhlasí s omezením formou kvót.

„Neříkáme ne Evropské unii,“ uvedl Chaloupka s tím, že zemím ale nesmí být diktováno, jaká pravidla mají zavést. „Budu se snažit prosazovat lepší a rovnější podmínky pro Českou republiku,“ vidí svou prioritu Chaloupka. „Většina záležitostí, které nás trápí, se dají nějakou nitkou propojit k některému z nesmyslných nařízení z Bruselu,“ upozornil Chaloupka na problémy jako například kvalita potravin. Jeho cílem je proto bojovat proti nesmyslným nařízením.

Vydáno pod