Lídr OKS: Evropská unie je socialističtější než Čína

Praha – „Evropská unie je socialističtější než Čína. V Číně je tvrdý kapitalismus z dob Marka Twaina,“ uvedl Pavel Černý, lídr kandidátky Občanské konzervativní strany do Evropského parlamentu. „Obchod vytlačuje lidská práva. Kvůli prosperitě se přimhuřují oči i nad problémy, které by v jiné zemi byly hodnoceny úplně jinak,“ reagoval Černý na dnešní prohlášení ministra zahraničí Lubomíra Zaorálka, který uvedl, že Česká republika nepodporuje samostatnost Tibetu (více zde).

Pavel Černý: Kurz Unie by se měl změnit (zdroj: ČT24)

ČT postupně představuje priority všech lídrů politických stran a seskupení, které kandidují do Evropského parlamentu.

Podle Černého, který kandiduje jako nezávislý s podporou OKS, by se měl kurz Unie změnit. „Unie byla o obchodu a bezpečnosti, ale teď nám chce implantovat věci, které jsou pro nás iracionální nebo nepřijatelné. Euro nám vnucují v době, kdy jim samo dělá problémy, chtějí nám zavést multikulturalismus, se kterým si sami nevědí rady,“ popsal Černý, který je pro zachování české kultury. „Co se týče imigrantů, chceme ty, kteří se chtějí začlenit do naší společnosti, ne ekonomické imigranty, kteří se tu snaží zavádět i právo šaría,“ uvedl. 

Za naprosto urgentní problém považuje Černý snahu evropské komise o unifikaci zákona o zbraních. „Zákon v důsledku znamená ztrátu schopnosti vlastní obrany a sebeobranných prostředků. Pak vás potká policista a bude se ptát, na co máte v tašce to kladivo a vy budete muset zdůvodňovat účel tohoto pro ně nebezpečného předmětu,“ uvedl Černý. Současný zákon mu vyhovuje. „Západní státy by se měly od nás učit. Pokud u nás v zákonu o zbraních nemáme pepřový sprej v kabelkách, nejsme kriminalizováni za nůž a problémy u nás nenastávají, jde v západních zemích o šikanu slušných lidí. Zločinec si zbraň sežene a jakýkoliv zákaz na něj neplatí,“ popsal Černý.

Vydáno pod