V Soulu se srazily dva vlaky metra - 170 zraněných

Soul - Ve stanici metra v Soulu se srazily dvě soupravy. Jedna z nich zastavila ve stanici kvůli technickým problémům, druhá do ní pak narazila zezadu. Jeden z vlaků pak vykolejil. Zranění utrpělo nejméně 170 lidí.

Svědci uvedli, že jeden z vlaků právě odjížděl ze stanice, když do něj zezadu narazila přijíždějící souprava. Mnohá zranění si způsobili cestující, když ze soupravy vyskakovali do kolejiště. Hlášení v soupravě sice vyzývalo cestující, aby zůstali na místě, většina lidí ho ale ignorovala. Cestující si násilím otevírali dveře, aby se dostali ven, dodali svědci, které citovala agentura Reuters.

To vyvolává vzpomínky na katastrofu jihokorejského trajektu, který se před dvěma týdny potopil se stovkami lidí na palubě. Zahynulo nebo se stále pohřešuje na 300 cestujících, které většinou tvořili středoškoláci na výletě. Když se trajekt začal naklánět, vyzvala posádka lodi cestující, aby zůstali uvnitř lodi, odkud pak neměli šanci se zachránit. Většina posádky včetně kapitána loď opustila.