Akrobaté viseli za vlasy, pak se zřítili z výšky 11 metrů

Providence (USA) - Devět cirkusových akrobatů se vážně zranilo, když s nimi během představení v americkém městě Providence spadla stropní konstrukce. Umělci na ní viseli za vlasy. Jeden z diváků natočil nehodu na mobilní telefon.

Při představení se zřítili akrobaté z výšky 11 metrů (zdroj: ČT24)

Akrobati zavěšení za vlasy vysoko nad zemí, dramatická hudba, dramatické osvětlení a nakonec přišel i nečekaně dramatický konec - osm akrobatů spadlo přímo na dívku, která tančila pod nimi. Na všechny se pak ještě zřítila těžká konstrukce.

K místu se ihned začali sbíhat ti, kteří pochopili, že nejde o trik. „Bylo to děsivé. Stalo se to tak rychle. Nejdřív jsme si mysleli, že to je součástí představení. Pak ale zhasla světla a všichni se k nim rozběhli. To už jsem věděl, že to byla nehoda,“ prohlásil jeden ze svědků.

Pořadatelé představení okamžitě ukončili. Zraněné převezli do nemocnice. „Vypadá to, že nikdo není v ohrožení života. Devět lidí je ale vážně zraněno. Spadli z výšky asi 11 metrů,“ konstatoval ředitel odboru bezpečnosti Steven Pare.

Cirkus Ringling Bros. and Barnum & Bailey vystupuje už 95 let a v podtitulu má větu: Největší show na světě. Za tu včerejší se už společnost divákům omluvila.