V Bratislavě narazila do mostu výletní loď

Bratislava – V Bratislavě narazila výletní loď do mostu na Dunaji. Sedm lidí se zranilo. Švýcarské plavidlo, na jehož palubě byli hlavně turisté ze Španělska, směřovalo z Budapešti do Vídně. Příčinu nehody úřady vyšetřují.

Do jednoho z pilířů rekonstruovaného Starého mostu v Bratislavě dnes ráno narazila výletní loď. Zranění utrpělo podle záchranářů sedm lidí, napsal portál čas.sk. Příčinu nehody úřady vyšetřují. „Lehce zraněných je šest žen a jeden muž, jde o zhmožděniny a odřeniny. Pět z nich bylo převezeno do nemocnice,“ prohlásil mluvčí záchranářů Boris Chmel.

Hasiči na místo vyslali jedno vozidlo se šesti zasahujícími hasiči a hasičskou loď s třemi příslušníky. Do pilíře na Dunaji narazila loď Swiss Diamond. Plavidlo, na jehož palubě byli především španělští turisté, směřovalo z Budapešti do Vídně. Loď je nyní ukotvena v osobním přístavu.

Jeden pilířů Starého mostu čelil srážce s lodí i 27. března 2002. Narazil do něj tehdy rakouský tlačný remorkér Grafenstein, jehož posádka neodhadla jeho síly při plavbě proti proudu. Po nehodě musel být Starý most na určitý čas uzavřen.