Muž a žena v Las Vegas zastřelili tři lidi a pak sami sebe

Las Vegas – Pět mrtvých si vyžádala nedělní střelba ve východní části amerického Las Vegas, přičemž stále ještě není jasná její příčina. Dvojice útočníků zde zastřelila dva policisty, jednoho civilistu a nakonec spáchala sebevraždu.

Příčiny střelby v Las Vegas zůstávají nejasné (zdroj: ČT24)

Dvojice policistů Alyn Beck a Igor Soldo právě obědvala v místní pizzerii, když sem vtrhl muž se ženou a za křiku „tohle je revoluce“ oba strážníky zastřelili. Jeden ze strážníků stihl ještě palbu opětovat, ale útočníky netrefil. Atentátníci pak zamířilo do nedalekého obchodu Wal-Mart, kde v tu dobu byly desítky lidí. I tam začali střílet a zabili jednoho civilistu. Před přivolanou policií se pak zabarikádovali a následně se zastřelili. Podle policie šlo o předem naplánovanou sebevraždu. „Vypadá to, že paní nejprve zastřelila svého partnera, poté obrátila zbraň proti sobě,“ říká šerif Doug Gillespie.

Krvavé střelby nejsou ve Spojených státech ničím neobvyklým. Místem podobných útoků bývají ale mnohdy školy. Například ve čtvrtek si střelba v objektu univerzity v Seattlu vyžádala jednoho mrtvého a tři zraněné. Předloni v prosinci devatenáctiletý mladík zastřelil ve škole v Newtownu na severovýchodě USA 20 dětí. Oživilo to diskusi o podmínkách držení zbraní, ale vládě se nepodařilo změnit zákony, které umožňují Američanům si téměř volně kupovat zbraně.

Vydáno pod