Kocour sežral ryby za 60 tisíc – a je hvězdou ruského internetu

Vladivostok (Rusko) – Jako by Rusko už beztak nemělo dost starostí s dopadem mezinárodních sankcí na svou ekonomiku! Teď ještě se svou troškou do mlýna přispěl záludný nepřítel přímo z vlastních řad. Pořádnou škodu totiž nadělal v jednom obchodě s mořskými dobrotami ve Vladivostoku zrzavý kocour, který toho spořádal bratru za 60 tisíc rublů (23 tisíc korun).

Chlupatý zloděj se v noci na 6. prosince vkradl do krámu s příznačným názvem Rybí ostrůvek, který sídlí na vladivostockém letišti, a za pultem se vesele cpal, dokud ho nenačapali místní zaměstnanci.

„Dával si nejen kalamáry a kambalu, ale nenechavými drápky rozdrásal i balíčky s chobotnicemi a dalšími mořskými plody,“ postěžovala si vedoucí obchodu na zrzavého otesánka. „Prostě se řídil heslem – co nesním, to aspoň nahryžu.“ Nejvíc mu prý šmakoval černý kaviár a asi věděl proč: deset deka této lahůdky se prodává za 4500 rublů (1700 korun). Nakousané potraviny pak skončily v odpadcích a obchod se musel nechat vydezinfikovat.

Zůstává záhadou, jak se mlsoun dostal nejen do obchodu, ale vůbec do terminálu letiště. Z bezpečnostních a hygienických důvodů tu je totiž potulování zvířat výnosem generálního ředitele přísně zakázáno. Není vyloučeno, že kocour utekl někomu z cestujících, nebo ho tam některý z nich schválně vypustil. Není ani jasné, jak se mohl chlupáč dostat za skleněný pult, který se na noc zamyká.

Obchod s mořskými specialitami na letišti ve Vladivostoku
Zdroj: ČT24/YouTube

Jestli nezvaný gurmán unikl trestu, zprávy ruských médií neuvádějí – každopádně ho pak už nikdo nespatřil. Pobavení kolemjdoucí mu prý ale v každém případě popřáli dobrou chuť – a ze zvířete se rázem stala hvězda ruského internetu.