V Pardubicích volí 39 zastupitelů, o hlasy usiluje 15 stran. Hlasuje se i v městských obvodech

V Pardubicích se volí 39 zastupitelů, celé město je jedním obvodem. O hlasy usiluje 15 stran a hnutí. Zároveň se volí zastupitelstva ve všech osmi městských obvodech. Senátní volby se ve městě letos nekonají.

V komunálních volbách před čtyřmi lety v Pardubicích zvítězilo ANO s 21,4 procenty a jedenácti mandáty. Za ním skončila ČSSD s 12,2 procenty a šesti mandáty. Třetí bylo Sdružení pro Pardubice – SNK ED a nezávislí kandidáti s 9,4 procenty a čtyřmi mandáty. Do zastupitelstva se dostaly ještě ODS, KSČM, Pardubáci+Sdružení ČSR+nezávislí kandidáti, TOP 09 a nezávislí, Patrioti Pardubic+Patrioti+nezávislí kandidáti a Koalice pro Pardubice+KDU-ČSL+Nestraníci. Volební účast dosáhla 35,2 procenta.

Koalici vytvořily ANO, ČSSD, TOP 09 a Koalice pro Pardubice vedená lidovci. Primátorem se stal Martin Charvát (ANO). V zastupitelstvu měli 22 ze 39 hlasů, postupně ale o většinu přišli. Přesto koalice vydržela celé volební období. Primátorem se stal Martin Charvát (ANO).

V Pardubicích lidé volí také zastupitelstva ve všech osmi městských obvodech. V Pardubicích I. až VII. vybírají 15 zastupitelů, v VIII. obvodě devět zastupitelů.