Když nemáte na Pupp, dejte tam stan. Jak bydlí hvězdy i fanoušci

Kde bydlí hvězdy: nahlédněte do Grandhotelu Pupp (zdroj: ČT24)

Vedle hotelu Thermal je symobolem festivalu také Grandhotel Pupp. Nabízí zázemí a soukromí největším hvězdám, které do Karlových Varů přijíždějí. Česká televize se s kamerou podívala i do míst, která jinak nejsou veřejnosti přístupná - a většinou ani cenově dostupná. Vypravila se ale za noclehem i mezi „obyčejné smrtelníky“.

Historie hotelu sahá až do začátku 18. století, svou současnou podobu získal během přestavby o dvě století později. Na známé osobnosti je Pupp zvyklý - ubytoval se v něm skladatel Johann Sebastian Bach, ruský car Petr Veliký, rakouská císařovna Marie Terezie nebo kosmonaut Jurij Gagarin.

Ty největší festivalové hvězdy bydlí v prezidentském nebo císařském apartmá. „Občas je host náročnější,“ přiznává zaměstnanec hotelu Jan Černošek. „Požaduje specifickou teplotu nebo úroveň vlhkosti.“ Ze slavných jmen byl prý nejpřátelštější herec John Travolta. „Loučil se se všemi, rozdával podpisy, kde se dalo. Naopak jsou ale i hvězdy, které jen projdou, pomalu ani nepozdraví.“

Grandhotel Pupp
Zdroj: Slavomír Kubeš/ČTK

Slavní hosté mají mimo jiné k dispozici kuchyni, kde jim kuchaři připraví cokoliv podle chuti i uprostřed noci. Nejčastější objednávkou jsou prý saláty. Pokud chtějí mít hvězdy naprosté soukromí a klid od fanoušků i novinářů, pak můžou zajít do soukromého klubu v suterénu, tzv. Becher's baru.

Grandhotel Pupp filmové hvězdy nejen hostí, ale sám si ve filmech i zahrál. Například v bondovce Casino Royal si zde pokoj rezervoval přímo agent 007, ve snímku Edith Piaf tu slavná šansoniérka zazpívala poslední píseň. Z českých titulů je Pupp zachycen v jednom z Třiceti případů majora Zeman, v komedii Vrchní, prchni nebo ve filmu Smrt krásných srnců.

Kde spí hvězdy, už víte. A kde mohou spát baťůžkáři? Pod hvězdami?

Během roku se v ulicích Karlových Varů pohybuje 50 tisíc lidí. Na filmový festival se jejich počet zvýší o dalších dvacet tisíc. Kde a za kolik mohou složit hlavu? Teď už je na hledání ubytování trochu pozdě, ale tipy se mohou hodit i příští rok.

Kde bydlí fanoušci (zdroj: ČT24)